26. september 2020 - 13:00 tot 16:00
Vlaams Belang Afdeling Hechtel-Eksel, Hasselt
Deel het op:

Gespreksavond met Barbara Pas en Chris Janssens | zaterdag, 26. september 2020

BARBARA PAS

Geboren te Temse op 1 maart 1981

Handelsingenieur – KULeuven – 2004Barbara Pas doorliep het kleuter – en lager onderwijs in de Vrije Gemengde basisschool van Temse-Velle. Ze rondde het secundair onderwijs, Latijn-Wiskunde, af in de Humaniora Onze-Lieve-Vrouw Presentatie te Sint-Niklaas. Van thuis uit Vlaamsgezind bezocht Barbara reeds van kleins af de IJzerbedevaart en het Vlaams Nationaal Zangfeest. In haar scholierentijd ging haar meeste vrije tijd op aan muziek(-school). Pas tijdens haar studententijd te Leuven heeft ze zich echt politiek geëngageerd en was ze actief bij het KVHV. Onmiddellijk na het behalen van het licentiaatsdiploma Handelsingenieur werd Barbara medewerkster van de Kamerfractie van het Vlaams Belang. Sinds juni 2007 vertegenwoordigt ze de Oost-Vlaamse kiezer in de Kamer. Van oktober 2009 tot maart 2012 was Barbara nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ). Sinds 25 april 2013 is Barbara fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in De Kamer.Parlement:

- Lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers sinds 28 juni 2007

- Fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in De Kamer sinds 25 april 2013

- Ondervoorzitter van de commissie voor de Herziening van de Grondwet en de Hervorming van de Instellingen

- Lid van de commissie belast met de problemen inzake Handels- en Economisch recht

- Lid van de bijzondere opvolgingscommissie belast met het onderzoek naar de financiële crisis

- Plaatsvervangend lid van de commissie voor de Financiën en Begroting

- Plaatsvervangend lid van de commissies voor het Bedrijfsleven, Wetenschapsbeleid, Onderwijs, nationale wetenschappelijke en culturele instellingen, Middenstand en landbouw

- Plaatsvervangend lid van de commissie voor de Sociale ZakenPartij:

- Ondervoorzitter Vlaams Belang

- Lid van het partijbestuur en de partijraad

- Lid van het provinciaal bestuur Vlaams Belang Oost-Vlaanderen

- Lid van het regiobestuur Vlaams Belang Waas en Dender

- Afdelingsvoorzitter Vlaams Belang Dendermonde tot april 2013Lokaal:

Gemeenteraadslid te Dendermonde sinds januari 2007CHRIS JANSSENS

Geboren te Genk op 8 november 1977Beroepshalve werd Janssens van 2003 tot 2008 notarieel medewerker. Daarna was hij van 2008 tot 2009 medewerker van de Vlaams Belang-fractie in de Kamer van volksvertegenwoordigers. Ook werd hij lid van het partijbestuur van Vlaams Belang.Bij de rechtstreekse Vlaamse verkiezingen van 7 juni 2009 werd hij verkozen in de kieskring Limburg. Ook na de volgende Vlaamse verkiezingen van 25 mei 2014 en die van 26 mei 2019 bleef hij Vlaams Parlementslid. Sinds eind juni 2014 is hij voorzitter van de Vlaams Belang-fractie in het Vlaams Parlement.Sinds 2007 is Janssens tevens gemeenteraadslid van Genk.