27. september 2018 - 20:00 tot 22:00
Deel het op:

José González & The String Theory | cultuurcentrum Hasselt vzw | donderdag, 27. september 2018

De fragiele stem van de Zweeds-Argentijnse singer-songwriter José González is er eentje die je uit de duizend herkent. Er zijn maar weinig artiesten die zo beroeren met enkel gitaar en stem. Hij brengt onomwonden folksongs waarvan de teksten recht naar het hart gaan. González brak internationaal door in 2006 met het monstersucces van de single Heartbeats - oorspronkelijk van The Knife - op zijn debuut Veneer. Met dank trouwens aan de stuiterballenreclame van Sony.

Dat prachtige debuut werd in 2007 gevolgd door het al even straffe In our nature, waarna de Zweed het (tijdelijk) over een andere boeg gooide met de band Junip. Acht jaar duurde het uiteindelijk vooraleer hij opnieuw van zich liet horen met Vestiges & claws. Uitverkochte concerten in het Koninklijk Circus en de Roma bewezen dat het publiek hem nog niet vergeten was.

Sinds 2011 tourt José González regelmatig met The String Theory, een twintigkoppig hedendaags kamerorkest met uitvalsbasis in Göteborg en in Berlijn dat ook al samenwerkte met tindersticks en Sasha Ring/Apparat. Intussen goed voor meer dan 30 uitverkochte concerten in de grootste en mooiste zalen van Londen, Parijs, Berlijn, Kopenhagen, Sydney, New York… En mét vijfsterrenrecensies overal.

Wie José González ooit live aan het werk zag - bv. met The String Theory vorig jaar in Brussel, of solo afgelopen zomer in OLT Rivierenhof - of zijn platen in huis heeft weet dat dit een concert wordt om nooit te vergeten!

"**** Mixing spectral beauty with gifted musicianship, this is a special partnership which isn't just impressive, it's progressive." The Independent, 20 april 2011
"Een onconventionele en grootse dynamiek (...) een erg groots en vooral uiterst geïnspireerd concert." writteninmusic, 26 januari 2017