06. november 2018 - 13:30 tot 16:30
Deel het op:

Workshop KlasCement optimaal gebruiken + ICT-tips - KORTRIJK, 06.11.2018 | Howest | dinsdag, 06. november 2018

Je zoekt inspiratie voor je lessen en kent KlasCement nog niet zo goed? Je gebruikt KlasCement af en toe wel eens om lesmateriaal te vinden, maar je hebt het gevoel dat je een heel aantal functionaliteiten van de site niet kent?Je zou wel eens wat extra inspiratie kunnen gebruiken om zelf lesmateriaal te maken? Je vraagt je af of de leermiddelen die jij nu al hebt de moeite waard zijn om te delen met anderen?
Kom dan naar een KlasCement Workshop en je leert:- efficiënt leermiddelen zoeken en je zoekacties bewaren;- leermiddelen bewaren en delen via favorieten en -mappen;- minder gekende KlasCementfuncties zoals het berichtensysteem gebruiken;- websites, toffe apps of eigen lesmateriaal toevoegen;- alle KlasCementopties naar je hand zetten.
Tussendoor krijg je ook een aantal zinvolle ICT-tips om je lessen intereactiever te maken of tonen we je enkele apps om online oefeningen te maken.
Je gaat naar huis met nieuwe inspiratie en motivatie om zelf digitale leermiddelen te maken.
Voor wie is deze workshop bedoeld?
Je ontmoet tijdens de workshop:- leerkrachten uit kleuter, lager en secundair onderwijs - alle vakken;- docenten uit volwassenenonderwijs, specifiek NT2;- pedagogisch ICT-coördinatoren;- pedagogisch begeleiders.
We verwachten wel dat je KlasCement al een keer hebt gebruikt en een account hebt.
Getuigenissen
Dit is wat leerkrachten zeggen over de KlasCementworkshop:
  Je ontdekt een wereld van lesmateriaal op een eenvoudige en snelle manier. Een meerwaarde om je klasactiviteiten boeiend te maken!     Lieve (leerkracht lager onderwijs)   
  KlasCement wordt niet alleen helder uitgediept, maar je krijgt ook allerhande concrete tips over sites, software en nieuwigheden. 'n Aanrader!     Jo (docentencoach)       
  We worden overstelpt door een massa informatie. Door deze sessie met zeer nuttige tips bespaar je een heleboel zoekwerk.     Een lerares Engels in een CVO
 
Meebrengen
Je laptop met een up-to-date browser (Firefox, Chrome).Je KlasCementaccount (e-mailadres, wachtwoord).
Kostprijs
De workshop is gratis. Vooraf inschrijven is verplicht. Wie niet opdaagt zonder verwittiging vooraf, sturen we achteraf een factuur van € 50.
Lesgever
De lesgever is Erik Devlies, Els Govaerts of Bram Faems. Erik en Els modereren de inzendingen, Bram is hoofd gebruikerservaring en tekent de website uit. Ze hebben al jaren ervaring als KlasCementmedewerker en zijn ook op de hoogte van heel wat ICT-toepassingen om te integreren in je les(materiaal).
Inschrijven
Via de 'Registreer'-knop rechts bovenaan deze pagina kan je inschrijven voor de bijscholing in Kortrijk op dinsdag 6 november 2018. De KlasCement Workshop is 's namiddags.
Je kan je verplaatsing nog nuttiger maken door de hele dag te komen en er in de voormiddag de introductieworkshop Het Archief voor Onderwijs te volgen. Hiervoor vragen we je om apart in te schrijven. 
Tijdens de middagpauze bieden we een broodjeslunch aan. Je kiest bij de registratie zelf of je hiervoor aansluit.
Meer workshops
We organiseren ook workshops in Leuven, Hasselt, Gent, Geel, Brugge, Antwerpen en Mechelen.Die workshops zijn telkens te combineren met een introductieworkshop over Het Archief voor Onderwijs.
>> Bekijk het volledige workshopoverzicht.
Docent of student van een lerarenopleiding?We bieden mogelijkheden voor workshops op maat. Contacteer ons via bijscholing@klascement.net.