06. januari 2018 - 10:00
Deel het op:

Doe de Dodoens - kruidencursus 2018 - voor beginners en anderen | Groentemuseum 't Grom | zaterdag, 06. januari 2018

een beginnerscursus voor kruidige doe-het-zelvers
ism de Vlaamse Herboristen Vereniging
<<herhaald wegens succes>>

van januari tot december 2018

Bijna 500 jaar geleden verscheen het Cruydeboeck van de Mechelaar Rembert Dodoens. Deze 16e-eeuwse doe-het-zelver legde eigenhandig de basis voor een nieuwe plantkunde en kruidenleer door onderzoek en ondervinding. Deze kruidencursus volgt op speelse wijze zijn voorbeeld en verbindt het beste van theorie en praktijk. En na elke praktijkles neem je je eigen brouwsels mee naar huis.

Ideaal dus voor de geïnteresseerde doe-het-zelver. Na een jaar opleiding ga je met verstand van zaken en volle goesting aan de slag in de eigen tuin, keuken of huisapotheek. Haal alles uit je eigen kruidentuintje om die speciale zalf of shampoo te maken en verbaas je omgeving. Of kruid je keuken en ineens ook je gezondheid, twee vliegen in een klap.

Vijf ervaren docenten van de Vlaamse Herboristen Vereniging stelden deze cursus samen. De docenten zijn Maurice Godefridi, Veerle De Vos, Karin Van Loenhout, Dirk Bracke en Geert Thyssen.

Een extra meerwaarde voor deze cursus is de toplocatie. De tuinen van ’t Grom zijn rijkelijk voorzien van allerlei bekende en minder bekende planten en kruiden. Rond het kookeiland gaan we in groep aan de slag. En ons lokaal ‘De Veiling’ is voorzien van alle professionele infrastructuur.

Deze éénjarige opleiding bestaat uit 34 sessies van 3 uur en omvat volgende 7 vakken:

plantkunde, kruideninhoudstoffen, kruidenleer, productkennis & wetgeving, tuinpraktijk, en geneeskrachtige, huishoudelijke en culinaire kruidenbereidingen. Voorkennis van kruiden en planten is niet nodig.

Er zijn 21 lessen theorie en 13 lessen praktijk die elkaar regelmatig afwisselen. Zo houden we het boeiend en gevariëerd.

Deelname kost €365 inclusief cursusbladen. De inschrijving is definitief na overschrijving van het lesgeld. Bij stopzetting van de opleiding wordt het lesgeld niet terugbetaald.

​Het lessenrooster is hier te bekijken. Geïnteresseerden schrijven zicht best zo snel mogelijk in.

INFO & INSCHRIJVINGEN VIA INFO@TGROM.BE OF 015 31 50 55.
Comments
Nog geen reacties.